Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Rundstykke-møde med Niels Ole Frederiksen.- ”Vilje og vej” om Udbryderkongen Lorentzen”

OKT
16

Rundstykke-møde med Niels Ole Frederiksen.- ”Vilje og vej” om Udbryderkongen Lorentzen”


Lørdag d. 16. oktober 2021, Kl. 10:00 til kl. 12:30
Gratis
Rundstykke-møde med Niels Ole Frederiksen.-  ”Vilje og vej” om Udbryderkongen Lorentzen”

Foredraget er en beretning om den mest berømte af alle udbrydekonger i Danmark, nemlig den legendariske Carl August Lorentzen.

Natten mellem den 22. – 23. december 1949 undveg Carl August Lorentzen via en 18 meter lang tun­nel i det ny lukkede Statsfængslet i Horsens. Overover indgangen til tunnelen havde Lorentzen på et stykke pap skrevet de meget sigende og poetiske ord ”Hvor der er en vilje, er der også en vej”. 

Carl August Lorentzen blev i julen 1949 den person alle talte om. Aviserne var fyldt med beretninger om hans fantastiske flugt. Sympatien var helt på Lorentzens side. Myndighederne var blevet gjort til grin. Carl August Lorentzen blev en folkelig ”helt” og medieperson.  

Efter kun seks døgn på fri fod blev Lorentzen fanget, i spisekammeret på en bondegård i landsbyen Ølsted kun seks kilometer syd for Horsens. 

Niels Ole Frederiksen er født og opvokset i Danmarks mest afgrænsede kirkesogn – nemlig Horsens Stats­fængsel, eller som det hedder i den oprindelige og folkelige version ”Horsens Tugt­hus”.

Der serveres kaffe og rundstykker. Arrangementet er gratis.